Handlekurv


Handlekurven er tom

0,-

Pannebånd med twist!

Da var det på høy tid med nytt blogginnlegg. Idag har jeg sydd et enkelt pannebånd med twist. Tvisten gir en kul effekt, og - hvis en holder tunga rett i munnen første gangen - kan dette være en enkel og kjapp julegave. Det lyder som musikk i mine ører, hvertfall! 

Til mitt pannebånd har jeg brukt en deilig ullkvalitet, som heter strikket ull i nettbutikken. Anbefaler stoffet på det varmeste! Jeg har laget pannebånd også i disse stoffene, og de bor jeg i nå på vinteren. Link HER.

Du trenger:

  • Et stoffstykke med stretch. På min har jeg brukt målene 20 x 50 cm. 
  •  Nål til elastiske stoffer. 
  • Tråd. 
  • Noe å kose deg med. Rett og slett fordi vi jo skal kose oss, og det jo tross alt snart er jul ;-) 

 

For å finne størrelsen på stoffstykket målte jeg rundt hodet mitt, og ganget med ca 0.9, og trakk fra bittegrann (57 cm hodeomkrets x 0.9 = 51.3, og rundet ned til 50). Her er det lurt å se an stoffet litt. Er det veldig elastisk kan du bruke litt mindre, og gange med ca 0.85. Siden vi holder på med elastiske stoffer er det ikke så viktig på centimeteren, da det gjerne tøyer seg litt til, uansett. 

Nå finner du fram symaskinen og bytter nål. Idag har jeg sydd på en vanlig symaskin, Pfaff Ambition 610. Det går helt fint, bare husk å bruke en elastisk søm. Jeg synes den sømmen på bildet funker fint. Har du overlock er det helt topp! 

 

Det første du gjør er å legge stoffstykket rett mot rett, og sy ned langsiden. Jeg bruker gjerne foten som sømrom.

Syr du på vanlig maskin anbefaler jeg å klippe langs sømmen etterpå, for å unngå å få mye "ekstra stoff" inni pannebåndet. 

Nå skal du vrenge pannebåndet, så du har retten ut. Sett nåler i midt i (se bildet), på begge kortsidene. Disse legger du legges mot sømmen du sydde langs langsiden. 

Det er NÅ du må ha tunga rett i munnen. Følg bildene, så tror jeg det er den beste forklaringen. (Et bilde sier mer enn tusen ord, osv... Hehe!)

Legg den ene kortsiden ned på bordet (del 1), med sømmen ned. Se bildet over.

Så tar du den andre enden (del 2) av pannebåndet (også med sømmen ned), og legger sånn at kanten på del 2 treffer nåla til del 1. Se bilde, igjen. 

Deretter bretter du "resten av" del 1 over mot nåla til del 2. Se bilde. 

Såååå bretter du "resten av" del 2 over del 1 igjen. Nå er de på en måte brettet rundt hverandre. 

Nå skal du sy over alle lagene. Anbefaler rettsøm. Da dette er en søm som ikke skal strekkes så mye i trengs ikke stretchsøm. Siden det er ganske tykt anbefales også lange sting.

Sy litt fram og tilbake. Klipp trådene og vreng.

TADAAAA! Gratulerer med nytt pannebånd! Nå er det bare å sette i gang storproduksjon!

 

Tilbake